Piekeren, het lukt toch niet en dat soort gedachtes…

Ken je dat?

Je kind heeft weinig zelfvertrouwen, is soms zwaar op de hand, ziet in alles een probleem…
En jij voert de dagelijks uitputtingsslag om hem of haar te overtuigen van het tegendeel…
Het lijkt erop dat hoe positiever jij doet, hoe negatiever hij of zij reageeert…

Nou ik ken het wel…

Bel dan een vriendinnetje. “Nee die wil toch niet.”
Of bij het minste of geringste foutje: “Zie je wel ik kan helemaal niet tekenen.”

Je ziet je kind worstelen, wil je het zo graag steunen, maar word je stiekem ook gillend gek van het feit dat er ondanks al je pogingen eigenlijk niks lijkt te veranderen.

Dus uiteindelijk raak je als ouder gefrustreerd en hoor je jezelf dingen roepen als: “Doe niet altijd zo negatief!” “Loop niet zo te klagen!” “Doe niet zo moeilijk!” Terwijl je heus zelf ook wel ziet dat je kind hier zelf ook mee worstelt en dat zulke opmerkingen het meestal niet beter maken.

 

Wat jouw kind nodig heeft is leren hoe zijn brein werkt… ja echt!

Dat je dit soort negatieve gedachten niet hoeft te geloven. Dat het je stress brein is wat aanspringt, maar dat je er zelf voor kan zorgen je verstandige brein in te schakelen. Om te gaan herkennen welk brein er aan het woord is en hoe je van een negatieve gedachte zelf een wat realistischere gedachte kunt maken.

Welke invloed gedachten hebben op hoe je je voelt. Welke gedachten meer helpend zijn als je je naar voelt. Wat jij nodig hebt om te kunnen schakelen tussen die twee manieren van denken.

En kinderen hebben onze hulp nodig, want een omgeving die bewust gericht is op positiviteit, op wat er allemaal fijn en leuk is en goed gaat, helpt enorm. Ze hebben ons ook nodig om uit te zoomen, het grotere geheel te zien in plaats van helemaal in te zoomen op het probleem wat vandaag alles lijkt te overheersen.

Wil je hier graag wat hulp bij?

Je weet me te vinden!

 

Vier! Coaching

06-52300322

info@vier-coaching.nl