Werkwijze

Aanmelden

Na het eerste contact via telefoon of mail (gratis en vrijblijvend) maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek/ intakegesprek. Voorafgaand aan het intakegesprek vullen jullie meestal al een intakeformulier in.

 

Intakegesprek

Tijdens dit gesprek kijken we samen wat er speelt en wat jullie en jullie kind graag willen bereiken. Meestal is dit alleen met jullie als ouders, afhankelijk van de leeftijd en hulpvraag is jullie kind erbij. De eerste keer met jullie kind staat in het teken van elkaar leren kennen, kijken of er een klik is, een spelletje spelen en kijken wat er al wel goed gaat en wat jullie kind nog graag leren wil…

 

Sessies

Ik werk individueel met jullie kind in de praktijkruimte (Moeflonstraat 26, Nijmegen). Hoeveel sessies er nodig zijn, is afhankelijk van de hulpvraag en het verloop van de sessies. Na elke sessie leg ik samen met jullie kind kort uit wat we gedaan hebben of koppel dit desgewenst op een andere manier terug. Zeker bij wat jongere kinderen is het soms juist fijn als een van de ouders erbij is. Ook als ik merk dat een kind nog wat wen tijd nodig heeft zal ik vragen of jullie de eerste keren nog mee willen komen.

Tussentijds is er altijd de mogelijkheid tot contact over het verloop van de begeleiding.

Het kan ook zijn dat ik alleen (of afwisselend) met jou of jullie als ouders werk. Dit is een afweging die we altijd samen maken.

 

Afspraken

Mocht een geplande afspraak niet door kunnen gaan dan graag zo snel mogelijk, uiterlijk 24 uur van tevoren contact opnemen via telefoon of mail. (06-52300322 of info@vier-coaching.nl)

Zo kunnen we samen voorkomen dat er onnodige kosten in rekening worden gebracht.