Coaching

Kindercoaching

Voor elk kind is het belangrijk om:

9
Eigen emoties te leren kennen, er woorden aan te leren geven en aan te kunnen geven waar ze behoefte aan hebben.
9
Zich gewaardeerd, gezien en begrepen te voelen.
9
Zelf grip te krijgen op hoe om te gaan met spanning en stress of voor hen lastige situaties.

Mijn kind…

R
is op het moment ontzettend vaak boos
R
huilt zo snel of veel
R
is angstig en gaat spannende dingen uit de weg en ik weet niet wat de juiste aanpak is
R
piekert veel en zit veel in zijn hoofd
R
heeft moeite om zich staande te houden in de klas tussen anderen
R
is zo gespannen en gestrest
R

is zo zwaar op de hand en ziet overal beren op de weg

R
is perfectionistisch en is bang om fouten te maken
R
heeft moeite met veranderingen
R
zit niet lekker in zijn vel en ik kom er niet achter wat er aan de hand is

Soms zit je kind gewoon even niet zo lekker in zijn vel. Zonder dat er nou direct een concrete hulpvraag is. Ik zet dan altijd in op het bewustmaken van kwaliteiten, geef ruimte aan alles wat er bewust of onbewust speelt, bevorder ontspanning en plezier en zet in op het versterken van een steunende omgeving.

Soms is er een concreet probleem waar je je zorgen over maakt. We gaan dan samen op zoek naar wat er nodig is om hier weer stappen in te kunnen zetten.

Gevoelig zijn is niet het probleem (het is zelfs een kracht) en dat hoeven we dus ook niet op te lossen. Wel kunnen we de veerkracht vergroten om met uitdagingen en valkuilen om te gaan of werken aan vaardigheden die nodig zijn om met uitdagingen en levenslessen om te gaan.

Kan jouw kind op dit moment wel een steuntje in de rug gebruiken?

Veelgestelde vragen:

Ik zoek eigenlijk iemand die mijn tiener kan begeleiden… bied je dat ook?

Ja zeker, de afgelopen twee jaar zag ik meerdere middelbare scholieren die worstelden met stress, faalangst, weerbaarheid, emoties, ruzies met hun ouders, veranderingen etc.

Hoe lang duurt een traject gemiddeld?

Dat is een moeilijke vraag. Vaak zijn we na 4 à 5 sessies een heel eind, soms kiezen we er samen voor daarna elkaar bijvoorbeeld eens in de twee weken of maand te blijven zien zolang dat fijn en helpend is. Het gaat altijd in overleg, jullie behoefte is leidend.

Hoe kom ik aan het intake formulier?

Zodra je contact met me hebt gelegd via de contact knop onderaan deze pagina of telefonisch stuur ik je het intake formulier via de mail. Mocht je dat fijner vinden dan kun je hem ook bij onze eerste afspraak een papieren versie meenemen en thuis invullen.

Ik heb geen idee of mijn kind zich op zijn gemak zal voelen en zich open zal stellen?

Daarom staat de eerste sessie altijd in het teken van kennismaken, spelletjes spelen, wennen en samen de hulpvraag verkennen. Wat gaat er juist goed, waar word je blij van en wat zou je graag anders willen? Mijn ervaring is dat het ijs dan gebroken is en kinderen graag terug komen. Stel dat het niet zo is, dan ga ik niet aan de slag met jullie kind, maar denk ik met jullie mee wat jullie thuis kunnen doen zodat jullie zelf weer met vertrouwen verder kunnen.

Hoe werkt de betaling?

Aan het eind van elke maand stuur ik je via de app een betaalverzoek voor de sessies van die maand. Je kunt dan met één druk op de knop betalen. Mocht je daar prijs op stellen kan ik ook nog een rekening sturen via de mail. Omdat coaching niet vergoed wordt, hebben de meeste ouders hier geen behoefte aan, maar het kan altijd.

Ik zet mijn kennis en ervaring heel graag in voor jullie!

“Marieke heeft duidelijk veel ervaring met ouders en kinderen. Het is ook fijn dat ze precies weet hoe het onderwijs in elkaar zit. Vanuit een basis van je bent nu ook al oké, ondersteunde ze mijn dochter in het bereiken van waar ze in wilde groeien.”

“Marieke is rustig, eerlijk en inlevend. Onze zoon voelde zich direct thuis. Fijn dat we ook sessies samen hadden en dat onze zoon kon aangeven waar hij behoefte aan had. Ik vind het ook een fijn idee altijd terug te kunnen vallen op haar hulp als dat nodig zou zijn.”

“Marieke durfde ook bij ons als ouders de vinger op de zere plek te leggen. Dit deed ze op een hele respectvolle en oordeelloze manier. We hebben nu meer inzicht in hoe onze dochter spiegelt waar wij nog in kunnen groeien. Zo werkte het eigenlijk dubbelop. Niet alleen onze dochter is gegroeid, maar wij zelf ook.”

“Leuk dat je ook regelmatig buiten coachte, ik merk dat dat mijn zoon echt goed deed.”

“Tot onze eigen verbazing was het helemaal niet nodig om met ons kind te werken. Met een paar fijne oudergesprekken konden we zelf weer met vertrouwen vooruit. We verwachtten alleen opvoedtips, maar kregen ook bemoediging, erkenning en inzicht in eigen kwaliteiten en valkuilen.”