Ouderbegeleiding

Ouderbegeleiding

9

Is je kind jonger dan 7 jaar? Dan is het misschien te jong voor coaching. Je kind heeft zelf nog geen bewuste hulpvraag, maar jullie willen wel graag handvaten hoe met lastige situaties om te gaan…

9

Misschien worden jullie gek van alle meningen en oordelen van mensen in jullie naaste omgeving. Of misschien zitten jullie samen niet op één lijn. We kijken samen naar het gedrag van jullie kind (of het nou 5 of 15 is) en welke behoefte daar achter schuil gaat. Wat heeft jullie kind nodig van jullie? En welke persoonlijke kwaliteiten hebben jullie om je kind daarin te kunnen steunen?

9

Misschien heb je het gevoel dat je je kind niet voldoende kan helpen omdat je zelf met bepaalde thema’s worstelt…

9

Misschien heb je gewoon wat vragen over hoogsensitiviteit, over opvoeden, over bepaald gedrag, over je persoonlijke situatie en wil je gewoon eens met iemand praten die objectief en zonder oordeel met je meedenkt…

Vaak zal een coachtraject een combinatie zijn van het begeleiden van jullie als ouders en van coaching van jullie kind. En soms is het snel duidelijk dat jullie of een van jullie vooral zelf handvaten zoeken.

Als jullie graag samen een gesprek willen en dat lukt overdag niet dan kan het ook in de avond. Mochten er bijzondere omstandigheden zijn waardoor jullie echt niet naar mij kunnen komen dan kan ik eventueel ook naar jullie komen. Afhankelijk van de reistijd en de afstand bespreken we dan vooraf of ik daarvoor iets extra s reken.

Heel vaak is één gesprek van 1 a 1,5 uur voldoende om weer vooruit te kunnen… soms is het fijn om na een tijdje nog eens een gesprek te plannen en soms gaan we intensiever aan de slag met een bepaald thema. Dat is altijd aan jullie. Na één gesprek zit je nergens aan vast… we kijken samen waar jullie behoefte aan hebben.

 

Ervaring van een ouder:

“Ik herken veel van mezelf in mijn dochter van vier jaar oud: haar perfectionisme, haar nadenken en haar zorgen, het vermijden van spannende en nieuwe situaties, haar opmerkingsvermogen en haar invoelende en rustige karakter. Met mijn dochter gaat het goed. Als moeder ben ik hier trots op en ze maakt me blij. Maar toch zijn daar ook de zorgen. Zal ze tegen dezelfde dingen aan gaan lopen als ik, hoe zal zij omgaan met haar trekjes en eigenschappen? Ik merkte bij mezelf dat ik hier veel over nadacht en dat ik behoefte had om dit met iemand te bespreken. Via internet kwam ik uit bij Marieke. Een afspraak was snel gemaakt en ik ben erg blij dat ik gegaan ben. We hebben een fijn gesprek gehad. Door Mariekes rustige, warme en oprecht geïnteresseerd houding voelde ik me op mijn gemak en vrij om te zeggen wat ik wilde. Ik kreeg het luisterend oor, herkenning, de uitleg en de tips waar ik naar op zoek was. Ik kom zeker nog eens terug als ik hier weer behoefte aan heb.”