Werkwijze

Aanmelden

Na het eerste contact via telefoon of mail (gratis en vrijblijvend) maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek/ intakegesprek. Voorafgaand aan het intakegesprek vullen jullie meestal al een intakeformulier in.

 

Intakegesprek

Dit kan bij jullie thuis of in mijn praktijk aan huis plaats vinden.

Tijdens dit gesprek kijken we samen wat er speelt en wat jullie en jullie kind graag willen bereiken. Meestal is dit alleen met jullie als ouders, soms is het kind er al bij. Dan is het belangrijk om in positief geformuleerde doelen te praten, zodat het kind vertrouwen krijgt en gemotiveerd raakt voor het traject.

 

Sessies

Ik werk individueel met jullie kind in principe bij mij thuis (Bisonstraat 10, Nijmegen). Hoeveel sessies er nodig zijn, is afhankelijk van de hulpvraag en het verloop van de sessies. Na elke sessie leg ik samen met jullie kind samen kort uit wat we gedaan hebben of koppel ik dit desgewenst op een andere manier terug.

Tussentijds is er altijd de mogelijkheid tot contact over het verloop van de begeleiding.

Het kan ook zijn dat ik alleen (of afwisselend) met jou of jullie als ouders werk. Dit is een afweging die we altijd samen maken.

 

Afspraken

Mocht een geplande afspraak niet door kunnen gaan dan graag zo snel mogelijk, uiterlijk 24 uur van tevoren contact opnemen via telefoon of mail. (06-52300322 of info@vier-coaching.nl)

Zo kunnen we samen voorkomen dat er onnodige kosten in rekening worden gebracht.