Over mij

Mijn naam is Marieke Damman (1975). Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters.

In 1997 ben ik afgestudeerd aan de PABO als leerkracht basisonderwijs. Aansluitend heb ik de opleiding tot remedial teacher gevolgd. Sinds 1998 ben ik werkzaam in het basisonderwijs waar ik met zeer veel liefde en plezier met (groepen) kinderen heb gewerkt.

Gaandeweg merkte ik dat ik meer verdieping zocht. Ik wilde kinderen ook op sociaal emotioneel gebied echt een stap verder kunnen helpen. Kijken naar de behoefte achter gedrag, kinderen nieuwe vaardigheden leren zodat ze weer op zichzelf kunnen gaan vertrouwen. Ik ben verschillende opleidingen gaan volgen op het gebied van kindercoaching, NLP, beelddenken en hoogsensitiviteit.

Ik heb me gespecialiseerd in (hoog)gevoelige kinderen. Kinderen die soms wat meer tijd nodig hebben voor ze ergens op af stappen, kinderen die gevoelig zijn voor veel prikkels, intens waarnemen, emoties heftig beleven, de neiging hebben sociale situaties op zichzelf te betrekken en diep over zichzelf of hun omgeving nadenken.

Juist deze kinderen mogen wat extra veerkracht ontwikkelen, maar wel vanuit erkenning en begrip. Zodat ze hun gevoeligheid als kwaliteit kunnen blijven of gaan ervaren. Ook van ouders vraagt dit iets extra’s en daar begeleid ik ze vanuit mijn eigen ervaring en expertise met alle liefde bij.

 Betrokkenheid, veiligheid, oprechte aandacht, humor en vertrouwen zijn voor mij de sleutelwoorden in de omgang met ouder en kind.