Over mij

Mijn naam is Marieke Damman (1975). Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters (2008 en 2010)

In 1997 ben ik afgestudeerd aan de PABO als leerkracht basisonderwijs. Aansluitend heb ik de opleiding tot remedial teacher gevolgd. Sinds 1998 ben ik werkzaam in het basisonderwijs waar ik met zeer veel liefde en plezier met (groepen) kinderen heb gewerkt.

Voor mij stond al vanaf het begin, in het werken met kinderen en ouders, veiligheid en vertrouwen voorop.  Vanuit die basis ontstaat groei en samenwerking. Ook merkte ik zelf dat ik het beste functioneer in een veilige en steunende omgeving. Op school werden de groepen steeds groter, het aantal handen in de school steeds minder en het aantal kinderen dat iets extra’s nodig hebben steeds groter. Dit deed me beseffen en voelen dat ik juist het persoonlijke contact en tijd en ruimte hebben een kind echt te zien en te laten groeien steeds meer ging missen.

Ik volgde naast mijn werk diverse cursussen en opleidingen op het gebied van kindercoaching, systemisch werk, regulatie van emoties,stress en spanning, psycholgie en hoogsensitiviteit, pedagogische natuurcoaching, de impact van zwangerschap en geboorte en babytijd, talentbevordering, veerkracht en zelfvertrouwen.

Mijn grootste lessen leerde ik echter van en door mijn eigen kinderen.

Na een flinke tijd moed verzamelen, wikken en wegen, besloot ik mijn vaste baan op te zeggen en de sprong te wagen naar mijn eigen praktijk. Dit combineer ik inmiddels met één dag werken in het basisonderwijs. Voor mij op dit moment the best of both worlds…

 

 

 Betrokkenheid, veiligheid, oprechte aandacht, humor en vertrouwen zijn voor mij de sleutelwoorden in de omgang met ouder en kind.