Griefelen

Wat is griefelen?

Jonge kinderen tussen de 3 en 7 jaar ervaren vooral met hun lijf. Griefelen is een laagdrempelig en interactief traject van 10 sessies. We gaan aan de slag met het proces om te komen van spanning naar ontspanning, van ontregeling naar evenwicht.

Kinderen die alles in hun omgeving diepgaander verwerken, hebben een extra uitdaging. Er komt meer binnen en dus is het leren omgaan met overweldiging en spanning extra belangrijk.

Het programma biedt handreikingen om het vermogen tot zelfregulatie op alle gebieden te ondersteunen, zodat kinderen leren de stress van alledag beter aan te kunnen. Dit steeds in samenwerking met de ouder, zodat alles wat geleerd is, van twee kanten kan worden toegepast.

In dit programma gaat het echt om het ervaren.

Samen met Stokkie gaan we op reis in het dierenbos. Daar gebeurt van alles wat frustratie oplevert, dit kan ervaren worden in het lichaam. Het kind speelt situaties na en oefent met wat de dieren gewaar worden. Zo ontstaan oefeningen die het kind uitdagen en hem helpen frustraties beter te leren verdragen. Stress wordt ingezet om te oefenen, energie toe te laten en te leren reguleren met behulp van verschillende technieken zoals goed in het lijf komen, stevig met het lijf gecentreerd en gegrond zijn, rustige ademhaling.

Het programma heeft vaak een extra positief effect op de relatie tussen jou en je kind. De geleerde vaardigheden kunnen dan ook altijd en overal worden ingezet.
Het kan ontzettend lastig zijn om te zien dat je jonge kind vaak overvallen wordt door heftige emoties, vaak overweldigd wordt door spannende en nieuwe situaties. Je weet dat je kind overal tegen beschermen niet de oplossing is, maar je wil zo graag een goede manier vinden om je kind wel te kunnen ondersteunen.

Ik wilde echt dat ik dit programma was tegen gekomen toen mijn kinderen nog zo klein waren. Begeleiding speciaal voor zulke jonge kinderen kon ik namelijk niet vinden.

De ouders die reeds gestart zijn met dit traject, geven aan dat ze hun kind zoveel plezier zien hebben. Dat het zo waardevol is.
Alle achtergrond theorie deel ik graag met jou als ouder, gewoon omdat het zulke waardevolle informatie is.

Dus is jouw kind tussen de 3 en 7 jaar en gun je hem/haar handvaten om, op een hele leuke, speelse passende manier van overweldiging naar meer veerkracht te gaan? Maak dan nu gebruik van de aanbieding 10 sessies voor de prijs van 8.